Legitimerad Sjukgymnast Tomo (Tomislav) Majkic

Fysioterapeut-Sjukgymnast Tomo Majkic-MalmoVad är fysioterapi / sjukgymnastik för dig?

Klicka för att boka tid för massageterapi i Malmö hos Massageterapeut Elin Carlsson

Fysioterapi för mig är undersökning och behandling som vilar på vetenskaplig grund. När jag behandlar som smärtor och skador som till exempel ont i ryggen eller ischias så använder jag en kombination av massage, revolving massage, akupunktur och manipulation. Varje behandling anpassas efter ditt besvär och dina önskemål.

Vilka skillnader finns på Fysioterapeuter och Sjukgymnaster?

Det är samma yrke utan skillnader. Sedan 1 januari 2014 blev Fysioterapeut en skyddad yrkestitel för Sjukgymnast av Socialstyrelsen. De flesta säger Sjukgymnast fast Fysioterapeut är samma yrke.

Vilka utbildningar har du?

Jag är utbildad Sjukgymnast på Karolinska Institutet i Stockholm sedan 1996. Sedan 1990 är jag Fysioterapeut i Kroatien. Och har utbildat mig i massage, akupunktur, OMM – Ortopedisk manuell medicin och revolving. En viktig del av min utbildning och arbetsområden är högspecialiserad intensiv strokebehandling.

Vad är OMM – Ortopedisk manuell medicin?

Ortopedisk manuell medicin är när sjukgymnasten är vidareutbildad och specialiserad i att diagnosticera besvär som smärtor och skador i kroppens nerver, leder och muskler. Vi kan behandla med manipulation, mobilisering, massage och ger olika rehabiliterande träningsövningar. Det är väldigt likt OMT – Ortopedisk manuell terapi.

Du sa tidigare att du är specialiserad i intensiv strokebehandling. Vad innebär det?

Högspecialiserad intensiv strokebehandling är en annan viktig del av mitt jobb. Jag har jobbat med stroke i många år bland annat på Korsör sjukhus i Danmark och på Neurooptima i Svedala.
Genom att använda olika tekniker som Bobath, PNF, CI-terapi -Constraint induced movement therapy samt olika manuella tekniker kan man förbättra funktionsnivå, kognitiva problem och kondition. Allt görs individuell, intensivt och i separat behandlingsrum. Varje strokepatients besvär och skador är annorlunda. Jag gör alltid en undersökning på cirka 45 minuter som nästan är grundlag som leder till en detaljerad behandlingsplan. Det behövs 5 till 10 behandlingar så att patienten blir bättre.

Vad är Sjukgymnast kända för?

Som Sjukgymnast är man väl insatt i anatomi, fysiologi, beteendemedicin och medicinska ämne. Vi jobbar med kroppens funktion det vill säga dess möjligheter och begränsningar. Som Sjukgymnast arbetar både förebyggande och rehabiliterande. Genom att använda oss av behandlingar och konsultationer. Bland annat tar vi hänsyn till både din kropps funktion och din psykiska hälsa.

Beskriv hur en behandling skulle kunna gå till.

Vid första besöket kommer vi gå igenom ditt allmäntillstånd och de problem som du har, och därefter genom olika ortopediska tester kolla efter rörelseinskränkningar, smärtor och dylikt. En behandlingsplan läggs sedan upp anpassat till ditt tillstånd och vad som hittats under utförandet av testerna, och detta kan då innefatta uppmjukande massage, triggerpunktsbehandling, manipulation, mobilisering av leder, stretch och hemövningar.

Men ger du även ”vanlig” massage så jag kan komma på friskvårdsbidrag?

Ja! När du kommer på massage som du får hjälp till av din arbetsgivare så bokar du massage och väljer så lång tid som du önskar.

När du kommer på friskvårdsbidrag så riktar sig inte mötet till att behandlar / rehabilitera smärtor och skador. Vid dessa besvär bokar du mig som Sjukgymnast. När du bokar mig för massage får du en djupgående och eller avslappnande muskelmassage efter dina önskemål.

Får min arbetsgivare hjälpa mig med bidrag eller betala min Fysioterapi?

Din arbetsgivare har rätt att kunna hjälpa dig bidrag när du söker mig som Sjukgymnast med det belopp du har ni har i friskvårdbidrag. Han får även göra bruttolöneavdrag vilket reducerar priset efter din skatt. Han kan betala hela eller delar av beloppet. Men han måste har givit er som anställda sitt tillstånd eller att ni har det som policy utöver friskvården. Fråga honom.

Hur gör jag för att boka tid hos dig?

Då klickar du här på boka fysioterapi / sjukgymnastik eller massage och väljer önskad behandling. Klicka där efter på sök tid. Varmt välkommen!

Vill du köpa presentkort av mig?
Har du frågor kontakta Tomo här.