Martin Lundberg, Leg. Kiropraktor och Massageterapeut på Kroppia

Kiropraktor Martin Lundberg MalmöVad är Kiropraktik för dig?Klicka för att boka tid för massage i Malmö hos Martin Lundberg

Kiropraktik för mig är att använda ortopediska, kiropraktiska undersökningsmetoder och behandlingar i kombination med vanliga medicinen. Som Kiropraktor jobbar jag som primärvårdsgivare med besvär som ont i ryggen, ischias, ryggskott, tennisarmbåge, musarm, huvudvärk och smärt och skaderehabilitering.

Vad är Massageterapi för dig?

Massageterapi för mig är att använda olika massagetekniker för att behandla stelhet, skador och smärtor. I mina behandlingar jobbar jag med mjuka ledbehandlingar och massage som revolving för att återskapa funktion och minska smärta. Målet är alltid att få den som söker mig att må bra.

Vilka utbildningar har du?

Jag är Legitimerad Kiropraktor och Certifierad Massör. Utbildad 5 år heltid på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan och Diplomerad Massageterapeut steg 3/3 av Axelsons Gymnastiska Institut. Diplomerad i basmedicin och patientsäkerhet motsvarande 60p. Båda dessa utbildningar har fokus i ortopediska skador, idrottsskador, kontorsbesvär, hur dessa testas och behandlas. Innan jag jag utbildade mig till massageterapeut jobbade jag som Personlig Tränare med individuellt anpassad träning.

Ja, vad är det där ”Revolvning” egentligen?

Som massageterapeut jobbar jag med att få spända musklerna runt leden att fungera bra. Just revolving betyder återskapa rörlighet och används av massageterapeuter för att bla förbättra hållning. Många som söker denna behandling har märkt att efter många år framför dator har deras axlar dragits upp och fram. Deras önskemål är just förbättrad hållning. “Att få tillbaka axlarna på plats” som de utrycker det. En god hållning minskar belastning och stress på de muskler som håller oss upprätta. När vår muskler inte är trötta och smärtande mår vi bättre.

Massageterapi och kiropraktik är fysisk behandling för att bli bra, alltså?

Ja, genom jobba med händerna ger jag olika ledbehandlingar, masserar spända ömma muskler för skapa en bra funktion mellan muskel och led. Målet är att minska de besvär du söker mig för och att förebygga att de kommer tillbaka.

Beskriv en hur en behandling hos dig skulle kunna gå till.

Alla behandlingar börjar med att vi pratar och du berättar vad du vill ha hjälp med. Efter denna korta intervju undersöker jag dig för att finna orsaken till de du vill ha hjälp med. Behandlingen grundar sig i vårt samtal och de undersökningsfynd som gjorts, och anpassas därefter individuellt efter dina styrker och svagheter. När du söker mig för smärta och besvär består min behandlingar i en kombination av kiropraktik och medicinsk massageterapi. Efter behandlingen gör jag några tester för att se att du är bättre och sedan får du om du önskar träningsråd med målet att du ska kunna träna hemma. Att göra några övningar hemma eller på gymmet minskar ofta antalet behandlingar markant.

Men ger du även vanlig massage?

Ja de e klart att jag gör. En av grunderna som massör är just att ge muskelmassage, djup som lätt eller avslappnande spa massage. Alla som kommer har inte besvär utan kommer för att förebygga skador eller bara för att massage är skönt. En allt vanligare investering i sin egen hälsa är förebyggande massage på friskvårdsbidrag från arbetsgivare.

Hur gör jag för att boka tid hos dig?

Då klickar du här på Kiropraktik och Massage Malmö och väljer önskad behandling. Klicka där efter du på sök tid.

Var finns du?

Jag jobbar på mottagningen på Holmgatan 4 centralt i Malmö.

Vill du köpa presentkort av mig?
Har du frågor kontakta Martin här.